Gojković: Većina članova SPO prelazi u novoformirani pokret

Bivši potpredsednik Srpskog pokreta obnove i poslanik Žika Gojković izjavio je danas da je u Novom Sadu počelo prikupljanje potpisa za osnivanje Pokreta obnove Kraljevine Srbije i da se već vidi da će 80 odsto članova SPO pristupiti toj novoj političkoj opciji.

Žika Gojković

Gojković je podsetio da je grupa osnivača Pokreta, koja je utkala 25 godina života u SPO, borbu za istoriju i pravdu i tradicionalne vrednosti, poslednjih dana bila na stubu srama.

Prema njegovim rečima, Pokret zasnovan na izvornom programu SPO-a iz 1990. godine, neće biti stranka u kojoj će svi raditi za jednoga, nego stranka u kojoj će svi biti kao jedan.

Osnovni ciljevi Pokreta su uspostavljanje ustavne parlamentarne monarhije, zalaganje za Kosovo i Metohiju koje je neotudjivi deo Srbije, očuvanje i porodice i porodičnih vrednosti, decentralizaciju i regionalizaciju kao i pridruživanje Kraljevine Srbije Evropskoj uniji.

Gupa funkiconera SPO-a podnela je ostavke u stranci krajem maja. Isključeni su iz stranke tokom vikenda zbog narušavanja ugleda SPO i delovanja suprotnom Statutu i odlukama stranačkih organa. Do raskola je došlo jer je ta grupa tražila da Glavni odbor razmotri stanje u toj partiji i predlog da Vuk Drašković bude počasni predsednik SPO.

Izvor: Beta