Gradonačelnik Leskovca: Dogovor sa rukovodstvom Jure - 50 zaposlenih na 5.000 kvadrata

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je medijima nakon sastanka sa rukovodstvom kompanije Jura u ovom gradu da je napravljen dogovor da od sada, zbog situacije sa koronavirusom, 50 radnika radi na 5.000 kvadrata.

Jura

Kako je rekao, iako lokalna samouprava nema ingerencije da naloži rukovodstvu privatne kompanije napravljen je dogovor.

„Posle sat i po pregovora, dogovoreno je da 50 radnika radi na 5.000 metara kvadratnih. Ja sam rekao da tako može da ostane sve dok se i ako se epidemiološka situacija u Juri ili samom gradu ne promeni“ , rekao je Cvetanović novinarima danas ispred ove kompanije, a prenosi Jugmedia.

Kako je istakao, za sada je jedna osoba iz ove kompanije sigurno zaražena ali su se još dve osobe javile danas u toku dana sa „jasnim simptomima koje ukazuju na koronavirus“.

On je istakao i da je podeljeno 70 rešenja za samoizolaciju zaposlenima u Juri među kojima ima stanovnika iz Vlasotinca, Pečenjevca i ostalih mesta u okolini ovog grada.

Podsetimo, kako su juče prenele Južne vesti, jedna radnica leskovačke Jure bila je pozitivna na koronu, pa je tamošnji Zavod za javno zdravlje ovoj fabrici preporučio potpunu obustavu rada ili rad od maksimum 50 radnika na 5.000 kvadrata. Uprkos tome, kako prenose tamošnji mediji, Jura je tokom vikenda pozvala zaposlene da se u ponedeljak jave na posao, zbog čega su oni najavili i protest.

Jura u Leskovcu je i prethodnih dana radila sa oko šezdesetak radnika po smeni, pišu Južne vesti.

Izvor: Insajder, Jugmedia, Južne vesti