Grenel: Tači otkazao put za Vašington

Kosovski predsednik Hašim Tači obavestio je Ričarda Grenela, izaslanika predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine, da je otkazao put za Vašington nakon najave Specijalnog suda o optužnici.

Ričard Grenel Foto: Srđan Ilić

„Poštujem njegovu odluku da ne prisustvje razgovorima dok se ne reše pravna pitanja u vezi sa ovim optužbama“, saopštio je na Tviteru Ričard Grenel.

Kako je nakon toga dodao, očekuje da će se u subotu u Vašingtonu sastati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti.

Inače, Tači je u Vašingtonu u subotu 27. juna trebalo da prisustvuje sastanku na kome bi se razgovaralo o nastavku dijaloga između Kosova i Srbije, uz posredovanje specijalnog izaslanika predsednika SAD Donalda Trampa, Ričarda Grenela.

Ranije danas, tužilastvo Specijalnog suda za zločine na Kosovu, pre svega zločine OVK, podnelo je Specijalizovanim većima na ispitivanje optužnicu kojom se Hašim Tači, Kadri Veselji i druga lica u deset tačaka terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

Izvor: Insajder