Grujičić: Na Institutu za onkologiju 17 zaposlenih pozitivno na koronavirus

Sedamnaestoro zaposlenih na Instititu za onkologiju i radiologiju pozitivno je na koronavirus, potvrdila je za N1 direktorka Danica Grujičić.

Direktoka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić; FOTO: Twitter

Ona kaže da je u utorak testirano oko 150 zaposlenih i da su rezultate dobili juče.

Međutim, iako nisu znali da li su zaraženi ili ne, lekari su bili u kontaktu sa pacijetima, a pre dobijanja rezultata obavljane su i operacije.

„Što se tiče četvrtka, radile su se operacije, ali ni jedan lekar koji je bio pozitivan sticajem okolnosti, jer je takav raspored napravljen u četvrtak nije bio u sali, tako da su praktično radili ljudi koji su se ispostavili negativnim, izuzetak čine dva anestetičara koja u tom trenutku nisu znali da su pozitivni, ali svi oni koji rade u operacionoj sali, koriste maske, koriste vizire i drugo morate znati da se u sali radi pod sterilnim uslovima, inače ne bi moglo drugačije“, rekla je Grujičić za N1.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju tvrdi da su pacijenti bili apsolutno bezbedni.

„Prema tome, tvrdim da su pacijenti bili apsolutno u operacionoj sali bezbedni. Što se tiče ostalih zaposlenih, među njima ima i medicinskog i nemedicinskog osoblja, ja ne mogu tačno da kažem ko je bio do pacijenta, ali je činjenica da su u Institutu za onkologiju i radiologiju vrlo poštovane sve epidemiološke mere“, poručila je ona.

Prema poslednjim objavljenim podacima u Srbiji je registrovano ukupno 2.867 potvrđenih slučajeva kovid-19. U poslednja 24 sata preminula je jedna osoba čime je ukupan broj preminulih od početka epidemije u Srbiji porastao na 66. Danas počinje trodnevna zabrana izlaska iz kuća.

Izvor: N1