I Nedim Sejdinović izašao iz radne grupe za izradu medijske stategije

Predstavnik Koalicije novinarskih i medijskih udruženja (NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i Asocijacije onlajn medija) Nedim Sejdinović napustio je danas radnu grupu Ministarstva kulture i informisanja Srbije za izradu nove medijske strategije.

Nedim Sejdinovic

"Odučili smo da izađemo iz ove radne grupe zato što je proces rada u potpunosti obesmišljen i predlažemo formiranje nove radne grupe sastavljene od eminentnih medijskih stručnjaka i članova civilnog društa", rekao je Sejdinović novinarima u Beogradu.

On je rekao da svako udruženje zastupa svoje interese i da ima sopstvene razloge zašto je izašlo iz radne grupe, ali da niko od njih ne želi da daje legitimitet vlasti.

Sejdinović je kazao da pet udruženja izlaskom iz radne grupe ne prestaju da rade na izradi dokumenta koji će sadržavati elemente potrebne za izradu strateškog medijskog dokumenta i koji će biti temelj neke buduće Medijske strategije.

Zbog imenovanja Aleksandra Gajovića za novog državnog sekretara za informisanje, iz radne grupe već su izašli predstavnici Udruženja novinara Srbije i Asocijacije medija.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.