I nezavisni ekspert se povukao iz Radne grupe za Medijsku strategiju

Nezavisni ekspert Dejan Nikolić saopštio je da je istupio iz Radne grupe za izradu Medijske strategije.

Mediji, ilustracija

"Smatram da je potpuno besmisleno da odlučujemo o okruženju u kome će novinari raditi sledećih pet godina bez predstavnika glavnih novinarskih udruženja koji su već napustili grupu u prethodnih par nedelja", napisao je Nikolić na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk (Facebook).

Iz radne grupe za izradu nove medijske strategije prvo je izašla predstavnica Asocijacije medija, potom Udruženja novinara Srbije, a pre tri dana se povukla i Koalicija novinarskih i medijskih udruženja koju čine NUNS, NDNV, ANEM, Lokal pres i Asocijacije onlajn medija.

U Radnoj grupi su ostali Stanko Crnobrnja, Maja Raković, Tamara Momirov, Nenad Krajnović, Dejan Masliković, Irina Reljin, Milan Petković, Čedomir Radojčić, Milivoje Mihajlović, Ištvan Bodžoni i Miloš Janković.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je da očekuje da će nova medijska strategije biti završena do kraja 2017, uprkos tome što su reprezentativna novinarska udruženja izašla iz radne grupe koja radi na tom tekstu, kao i da nije dobro što se politika meša u strateške stvari.