I socijalisti i radikali predali listu za beogradske izbore

Socijalistička partija Srbije i Jedinstvena Srbija, predale su večeras Gradskoj izbornoj komisiji svoju izbornu listu za predstojeće izbore u Gradu Beogradu.

Lista nosi naziv "Koalicija Ivica Dačić, Socijalistička partija Srbije (SPS) - Dragan Marković Palma, Jedinstvena Srbija (JS)", a prvi na listi je potpredsednik SPS Aleksandar Antić.

Predato je oko 5 000 potpisa podrške za svih 110 kandidata za odbornike koliko inače broji gradska skupština.

Antić je novinarima ispred sedišta GIK rekao da listu čine sve strukture Beograđana, da su na njoj i studenti i penzioneri i privrednici i radnici, velik broj javnih ličnosti, ljudi iz kulture i sporta, kao i 10 profesora univerziteta.

"Sa ponosom ističem da je tim s kojim nastupam izuzetan, to je tim koji želi s novom energijom da napravi nešto dobro za Beograd", kazao je Antić.

On je naveo da su na listi, između ostalih, advokat Toma Fila, istoričar i funkcioner SPS Predrag Marković, stonoteniser Aleksandar Karakašević, glumica Jelica Sretenović, direktor Osnovne škole "Svetozar Marković" na Vračaru Dragi Lukić i državni sekretar Ministarstva zdravlja Vladimir Đukić.

SRS: Šešelj prvi na listi, Damjanović kandidat za gradonačelnika

Izbornu listu za grad Beogra predala je i Srpska radikalna stranka.

Gradski odbor SRS-a sakupio je i predao potpise podrške izbornoj listi "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", prvi na listi je Vojislav Šešelj, a kandidat za gradonačelnika je predsednik beogradskog odbora te stranke, narodni poslanik Miljan Damjanović.

Svi kandidati za odbornike Skupštine grada ispred SRS su članovi stranke.

Srpska radikalna stranka očekuje da će izborna lista uskoro biti proglašena i najavljuje da od srede, 17. januara, zvanično počinje kampanju u kojoj će predstaviti svoj izborni program građanima prestonice, navedeno je u saopštenju SRS-a.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je juče izbore za Skupštinu grada Beograda za 4. mart.

Gradska izborna komisija proglasila je danas jednoglasno izbornu listu broj jedan "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" , a potpisi podrške za tu listu predati su sinoć pre ponoći.

Izvor: Beta, Insajder