Incijativa "Ne damo niški aerodrom" namerava da ospori odluku Skupštine grada na sudu

Predstavnici incijative "Ne damo niški aerodrom" najavili su da će se na sudu ali i protestima boriti protiv odluke Skupštine grada da aerodrom “Konstantin Veliki” ustupi državi Srbiji.

Protest zbog predaje niškog aerodroma državi

Oni su uvereni da je sednica na kojoj je doneta ovakva odluka “nelegitimna” i da bi odluka mogla da bude osporena, te će pokušati to da dokažu i na sudu.

"Ova sednica je nelegitimna i naći ćemo način da oborimo ovu sednicu, zato što ne može da se prekine pre tri meseca i da se nastavi sad, to nije po poslovniku, i samim tim ova odluka će najverovatnije biti nelegitimna, nevažeća, tako da to planiramo pre svega, a biće verovatno i protesta", rekao je predstavnik Inicijative Miloš Bošković.

On je poručio odbornicima i da će do kraja svojih života morati da stoje iza odluke koju su danas doneli i da objašnjavaju građanima zašto su dali aerodrom i predali ga bez ikakvog pitanja, kao i bez poštovanja stava većine Nišlija da aerodrom ne sme da se da.

Skupština Grada Niša donela je odluku da niški aerodrom "Konstantin Veliki" bude predat državi na upravljanje, odnosno prenese imovinu, osnivačka prava, sertifikate i ugovore državi.

Foto: flyfromnisairport / Aerodrom u Nišu


Na taj način je prekinuta tromesečna neizvesnost oko sudbine aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu.

Skupština grada Niša poslednji put je zasedala 23. marta, a skupštinsko zasedanje na kome je trebalo da se odlučuje o sudbini aerodroma bilo je zakazano za 10. april, ali je odloženo zbog protesta Nišlija.

Veće grada Niša je, po preporuci Vlade Srbije, odluku o predaji državi imovine Aerodroma "Konstantin Veliki" donelo 30. marta.

Ova odluka dovodi se u vezu sa davanjem u koncesiju Arodroma Nikola Tesla u Beogradu korporaciji Vansi.

Prema rečima Zoran Ilić, pomoćnika ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji je rekao da će država plaćati penale koncesionaru beogradskog aerodroma Nikola Tesla ukoliko broj putnika na niškom aerodromu Konstantin Veliki pređe milion putnika.

Južne vesti, Insajder