Inspekcija ponovo u školi Svetozar Miletić u Zemunu

Republička prosvetna inspekcija i savetnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja iz Zrenjanina su ponovo jutros posetili OŠ Svetozar Miletić u prepodnevnoj smeni, kada su u školi učenici od prvog do čevtrtog razreda, saopštio je Savet roditelja ove škole.

OŠ Svetozar Miletić

Inspektori su, u pratnji državnog sekretara Marka Milenkovića i v.d. direktora Miloša Gačića, jutros oko 7:30 časova ušli u školu.

“Iako im Zakon o prosvetnoj inspekciji zabranjuje da budu prisutni na časovima, inspektori su ulazili na konsultacije koje su učitelji u prvoj smeni držale za oko pedesetoro prisutnih đaka (inače u odeljenjima od II do IV ima oko 450 đaka). Posle dva sata boravka Inspektori, državni sekretar i VD direktora su napustili školu najavljujući da će se vratiti i u popodnevnu smenu”, navodi se u saopštenju.

Savet roditelja smatra da je ovo još jedan u vidu pritisaka na zaposlene i roditelje u ovoj školi.

Zaposleni u OŠ Svetozar Miletić su se obratili poslanicima u Narodnoj skupštini pismom u kojim ih obevaštavaju o stanju u ovoj školi i traže da u skladu sa svojom kontrolom funkcijom uključe u rešavanje problema.

"Verujemo da ćete vi kao roditelji, bake i deke u poziciji poslanika voditi računa o budućnosti ovih učenika, dece koja su se nepažnjom odraslih našla u nezahvalnoj situaciji. Smatramo da nema važnijih i prioritetnijih problema koje bi u ovom trenutku trebalo rešavati.U pitanju je budućnost naših najmlađih", navodi se u pismu.

Savet roditelja je tokom vikenda odlučivao o eventualnom prekidu protesta  70 odsto roditeljla se izjasnilo za nastavak, rečeno je Insajderu.

Učenici zemunske osnovne škole Svetozar Miletić već četvrtu nedelje ne idu u školu jer se roditelji protive smeni direktora te škole.

Ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević je najavio da će biti preduzete mere za OŠ Svetozar Miletić u Zemunu.

Potom je u školu upućena inspekcija za internu reviziju finansija, a nakon nje školu su posetili predstavnici Ministarstva prosvete i Republička prosvetna inspekcija.

Kako je tada saopšteno iz Ministarstva poseta je bila kako bi se uverili da se nastava odvija normalno za decu čiji roditelji žele da pohađaju nastavu a najavljeno je još kontrola.

Nakon toga, roditelji, nastavnici, bivši i sadašnji đaci simoblično su u četvrtak uveče školu čuvali živim zidom.

 

 

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.