Investitorka objekta na Pančićevom vrhu ni danas se nije pojavila pred Tužilaštvom

Snežana Mitković, koja je navedena kao investitorka nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu ponovo se nije pojavila na zakazanom saslušanju u Osnovnom sudu u Brusu, po prijavi koju je protiv nje podnelo Ministarstvo za građevinarstvo. Kako je za Insajder rečeno u Tužilastvu, za razliku od prethodnog puta kada je svoj nedolazak pravdala izveštajem lekara specijaliste, ovoga puta u sud nije stigao nikakav dopis.

Objekat na Pančićevom vrhu u vreme za koje je bilo zakazano rušenje

"Nije se pojavila niti dostavila bilo kakav dokaz kojim bi opravdala svoj nedolazak. Poziv je uredno dostavljen i primljen 4. septembra. Ja ću uskoro odrediti datum novog saslušanja, a postoji opcija da se izda nalog za njeno prinudno dovođenje", rekao je za Insajder tužilac Milan Mihajlović.

Na prethodnom ročištu koje je bilo zakazano za 31. avgust, Mitković se nije pojavila, a neposredno pred saslušanje Tužilaštvu je dostavljen izveštaj lekara specijaliste iz kojeg proizilazi da je sprečena da prisustvuje.

Kako je Insajder ranije otkrio, Opština Brus je u ime investitorke Ministarstvu građevinarstva dostavila zahtev za legalizaciju objekta, koji je navodno podnet još 2014, iako postoje jasni dokazi da je nelegalni objekat počeo da se gradi tek 2017.

Snežana Mitković iz Smedereva se zvanično u dokumentima vodi kao investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu. Ona je uspela u rekordnom roku da dobije saglasnost svih nadležnih institucija za postavljanje ski bifea od 150 kvadrata na vrhu Kopaonika. Umesto montažnog objekta, izgrađen je armirano-betonski veći od 1.000 kvadrata, a da je u tome niko nije sprečio.

Kako je Insajder otkrio u emisiji "Vrh bezakonja" u različitim molbama za saglasnost investitorka nelegalnog objekta se potpisivala i kao Matković i kao Mitković. Nadležne institucije ni na to nisu reagovale sve dok Ministarstvo građevinarstva, prema istraživanju Insajdera, nije znalo kome uopšte da uruči rešenje o rušenju - Snežani Mitković ili Matković. Adresa je bila ista.

Investitorka iz Smedereva do danas je ostala nepoznata javnosti. Višemesečni pokušaji Insajdera da do nje dođe bili su bezuspešni. Nismo je našli ni na adresi koju je navela u zvaničnoj dokumentaciji.

Kako je Insajder ranije otkrio, Opština Brus je u ime investitorke Ministarstvu građevinarstva dostavila zahtev za legalizaciju objekta, koji je navodno podnet još 2014, iako postoje jasni dokazi da je nelegalni objekat počeo da se gradi tek 2017.

Inače, nedavno je Uprava za sprečavanje pranja novca utvrdila da na bankovnim računima Snežane Mitković u poslednje tri godine nisu postojala sredstva kojima je mogla da finansira izgradnju objekta od preko 1.000 kvadrata na vrhu Kopaonika.

Kako je poreklo novca kojim je plaćena izgradnja objekta nepoznato, Uprava je podatke do kojih je došla prosledila Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Insajder