Istragu ubistva Olivera Ivanovića preuzima Specijalno tužilaštvo

Istragu ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića od sada će voditi Specijalno tužilaštvo Kosova, javljaju prištinski mediji, prenosi KoSSev. Istragu su do sada vodili srpski i albanski kosovski tužilac.

Oliver Ivanović

Informaciju je potvrdio i glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Kosova Rešat Milaku koji je rekao da je odluka o tome doneta danas zbog složenosti slučaja.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred prostorija svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice sa šest hitaca.

Ni skoro dva meseca od ubistva nema više informacija ni o motivima ubistva, ni o nalogodavcima, ni o počiniocima.

Kosovska policija je u prvim danima po ubistvu pregledala zapise video kamera sa sedišta GI SDP koje su snimile mesto ubistva, ali i obavila razgovor sa brojnim svedocima. Utvrdila je i ko je vlasnik zapaljenog vozila pronađenog u Kosovskoj Mitrovici odmah nakon ubistva i za koje se sumnjalo da je korišćeno u izvršenju tog krivičnog dela.

Razmene informacija između Beograda i Prištine nije bilo do prvih dana februara.

Prošlog meseca dvojica srpskih policajaca privedena su u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da nisu valjano zaštitili mesto zločina. Sumnjičili su ih da su uzeli čauru sa lica mesta i da je nisu predali zajedno sa drugim dokazima. Nakon isteka pritvora sud u Mitrovici ih je oslobodio i do danas nema informacija o ovom slučaju.

Izvor: KoSSev, Beta