Ivanović: Kandidati se povlače pod pritiskom Srpske liste

Dva kandidata za odbornike na lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici sa liste Građanske inicijative Srbija, demokratija, pravda koju predvodi Oliver Ivanović, povukli su kandidature i odlučili da daju podršku Srpskoj listi. Oni su povukli kandidature tako što su potpisali istovetan tekst. Oliver Ivanović za Insajder kaže da iza toga stoji Srpska lista, koja bi po svaku cenu da ostane na vlasti i “iz straha da ih samo SDP može pobediti”.

Oliver Ivanović

Dalibor Antić i Tamara Ivaz, kandidati za odbornike Građanske inicijative SDP povukli su kandidature odvojeno, ali tako što su potpisali istovetan tekst. U tekstu kojim povlače kandidaturu stoji da ih je Građanska Inicijativa SDP dovela u zabludu.

„Moje ime je iskorišćeno za kampanju kojom ljudi iz ovog političkog subjekta narušavaju jedinstvo srpskog naroda zarad ličnih interesa,"navodi se u identičnom tekstu ostavke kandidata za obornike GI SDP Dalibora Antića i Tamare Ivaz.

Oboje na kraju zahteva za povlačenje kandidature navode da pružaju punu podršku Srpskoj listi „koja se jedina bori za opstanak i ostanak Srba na ovim prostorima”.

Ivanović kaže za Insajder da je tačno da su Antić i Ivaz povukli kadidature, ali da je jasno da su samo potpisali ono što im je neko drugi napisao. O piscu teksta Ivanović kaže da je „to neko ko je u vreme dok je on bio u protvoru prešao u Srpsku listu”.

„Mene ovo drži u uverenju da smo na pravom putu. Iza svega, jasno je, stoji Srpska lista i ovaj postupak je pre svega za žaljenje. Očito ih je strašno strah od SDP-a jer ih samo mi možemo srušiti, i to svuda. A ne rušimo ih mi nego nezadovoljni građani”, kaže Ivanović

Što se tiče dvoje kandidata koji su odlučili da se povuku sa liste za odbornike GI SDP, Ivanović kaže da su oboje sami došli u SDP i da je sada očito da su bili pod pritiskom i da su se “uplašili za egzistenciju na koju bi mogli da utiču oni koji su na vlasti”.

Ivanović podseća da je takav pritisak protivzakonit, i po srpskim i po kosovskim zakonima.

„Pozivam i jedno i drugo tužilaštvo da ispitaju ove slučajeve”, zaključuje Ivanović.

Srpska lista jedina na Kosovu ima otvorenu podršku vlasti iz Beograda. Lokalni izbori na Kosovu održavaju se 22. oktobra.

Izvor: Insajder