Izborni štab Saše Jankovića: Građani fizički sprečavani da daju potpis

Izborni štab predsedničkog kandidata Saše Jankovića saopštio je da je prvi dan prikupljanja potpisa podrške protekao uz otvorenu demonstraciju siledžijstva kako bi se građani zastrašili i pokolebali.

Beograd, 03.03.2017. -Prikupljanje potpisa podrske za kandidaturu Sase Jankovica

"U Kovačici, ispred prostorija u kojima je bilo organizovano prikupljanje potpisa, grupa neidentifikovanih muškaraca blokirala je ulaz građanima. Fizički ih je, uz pogrde i povike, sprečavala da uđu u prostorije i daju svoj potpis", navedeno je u saopštenju Jankovićevog štaba, a u kom se dodaje da je to samo jedan u nizu pokušaja sprečavanja građana da ga podrže.

U Jankovićevom štabu ovo tumače kao primenu sile i jasan pokazatelj straha aktuelne vlasti od Jankovića i njegove pobede na predsedničkim izborima.

Policija se, kako se dodaje u saopštenju, odazvala na poziv uplašenih građana i naložila siledžijama da se udalje, ali i odbila da napravi zapisnik o intervenciji.

"Uprkos brojnim pokušajima ometanja, već do popodnevnih časova hiljade građana širom Srbije se okupilo kako bi svoju podršku Jankoviću overili i pred notarom", naveo je štab Saše Jankovića.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.