Još jedno paljenje automobila u Nišu

“Audi A6” vlasništvo Nišlije Miloša Markovića (27) izgoreo je u potpunosti noćas oko tri časa u Pribojskoj ulici u niškom naselju Donji Komren, u požaru koji je, kako se sumnja, podmetnut, javio je Blic.

Policija, ilustracija

Vlasnik automobila, prema tvrdnjama portala Južne vesti, nije niški funkcioner, niti policajac, pa se zasad ne zna da li je na bilo koji način ovaj slučaj povezan sa prethodnim paljenjima automobila po Nišu kada su na meti bili automobili gradskih i policijskih zvaničnika.

To je, kako navodi list, deveti automobil koji je izgoreo u podmetnutim požarima na vozilima od septembra prošle godine u Nišu. Auto je bio parkiran na trotoaru nedaleko od kuće u kojoj Marković stanuje, kada je, prema prvim pretpostavkama, poliven benzinom i zapaljen.

U policiji je Blicu potvrđeno samo da je paljevina potvrđena i da je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo i da je rad na slučaju u toku.

Nakon serije paljenja i eksplozije automobila u Nišu smenjen je načelnik Policijske uprave Niš Ninoslav Mitić. Odluka o smeni nije obrazložena a razloge za smenu nije hteo da komentariše ni sam Mitić.

Kako je saopšteno iz MUP-a funkciju načelnika Policijske uprave u Nišu, rešenjem ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, od 1. januara obavlja dosadašnji načelnik Policijske uprave u Pirotu Slaviša Virijević.

Izvor: Blic, Južne vesti