Jovanović: Dobio sam stalnu policijsku zaštitu, verujem da ću biti bezbedan

Novinar Žig info portala Milan Jovanović kome je u noći između 11. i 12. decembra zapaljena kuća, dobio je stalnu policijsku zaštitu. Jovanović za Insajder kaže da se zbog 24-časovne policijske pratnje oseća sigurnije jer su oni koji su naložili da mu se zapali kuća „tu, u blizini“.

Milan Jovanović, novinar Zig info

Jovanović navodi da su ga pripadnici MUP-a obavestili da mu je dodeljena policijska pratnja ali nisu obrazložili zbog čega je to učinjeno baš sada.

„Više ne razmišljam da li će me neko napasti. Verujem da ću sada biti bezbedan“ rekao je Jovanović za Insajder.

On je dodao da osim stalne policijske pratnje ostaje na snazi i zaštita čuvanja objekta tj.zgrade u kojoj boravi od kraja prošle godine kada mu je zapaljena kuća.

Jovanović je ranije izjavio da se ne oseća bezbedno jer nema policijsko obezbeđenje kada se negde kreće.

Podsetimo, novinaru portala Žig info Milanu Jovanoviću kuća je zapaljena 12. decembra. Napadači sa kapuljačama su na garažu koja se nalazi u dvorištu bacili dva molotovljeva koktela, a u požaru je izgorela cela njegova imovina.

Dragoljub Simonović, predsednik Opštine Grocka osumnjičen je da je naložio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića. Simonović je pušten na slobodu 7. marta, posle 40 dana provedenih u pritvoru. Drugo osnovno tužilaštvo je uložilo žalbu na tu odluku Suda, ali je ona odbijena.

Uprkos teškim optužbama, Dragoljub Simonović je i dalje predsednik Opštine Grocka. Na pitanje novinara da li će biti smenjen, zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesić izjavio je da Grad nema te ingerencije, kao i da je smena pitanje za Opštinski odbor SNS u Grockoj.

Na čelu tog odbora, međutim, nalazi se upravo Dragoljub Simonović, pa je malo verovatno, ukoliko ne podnese ostavku, da će sam inicirati svoju smenu.

Izvor: Insajder