Koka-kola za Insajder: To je bio samo tizer

Reklamni spot Koka-kole, koji aludira na prerano postavljanje novogodišnje rasvete u Beogradu, emitovan je kao „tizer“ na društvenim mrežama i deo je prednovogodišnje kampanje, kažu za Insajder u kompaniji „Koka-kola Srbija“. Taj spot objavljen je na društvenoj mreži Tviter, na zvaničnom nalogu te kompanije i tamo se zadržao svega jedan dan.

Nakon skidanja tizera s društvenih mreža, pojedini posetioci takav potez Koka - kole doveli su u vezu s političkim pritiscima, ali i postavili pitanje da li je nalog s kojeg je emitovan spot zvanični nalog te kompanije i da li iza spota zaista stoji Koka-kola.

Međutim, u odgovoru za Insajder, kompanija Koka – kola Srbija navodi da je reč o njihovom reklamnom spotu i da je on emitovan na društvenim mrežama samo kao tizer.

„To je deo naše prednovogodišnje kampanje s ciljem da privuče pažnju i zainteresuje ljude za ono što dolazi - glavna Koka-kola novogodišnja kampanja. Već godinama unazad naše novogodišnje reklame podsećaju građane da nam uskoro stižu praznici kada uživamo u veseloj atmosferi i porodičnim trenucima sa svojim najbližima. I ove godine želimo da inspirišemo građane da učine dobra dela svojim prijateljima, rođacima i sugrađanima tokom praznika. Koca-kola je širom sveta poznata po svojim novogodišnjim kampanjama, a praznične reklame sa Deda Mrazom u glavnoj ulozi uvek su u veselom i zabavnom tonu“, stoji u odgovoru Koka-kole.

Novinari Insajdera nisu dobili odgovor na pitanja gde je sve spot emitovan i zašto više ne može da se vidi ni na sajtu kompanije, iako su svi ostali ranije objavljeni spotovi i dalje dostupni.

U spotu uspavani Deda Mraz, zaštitno lice novogodišnjih kampanja Koka-kole uz sliku okićenog Beograda dobija poruku s pitanjem šta čeka, jer je Beograd odavno okićen. Nakon prvobitne zbunjenosti, zaključuje da ima još vremena jer ni Koka-kola kampanja nije još počela.