Kon nastavlja da vodi Stručni tim za borbu protiv koronavirusa

Epidemiolog dr Predrag Kon nastaviće da vodi tim epidemiologa i da se do kraja sa svojim timom izbori protiv pandemije kovid-19 u Srbiji, javio je RTS nakon sastanka u Predsedništvu Srbije Kona s predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić. Nakon jučerašnjeg izostanka s konferencije za novinare, Kon će već danas govoriti na redovnoj pres konferenciji.

Predrag Kon Foto: Srđan Ilić

Kon je prethodno na zatvorenom delu svog profila napisao:

“Koliko vidim po Fejsbuku glavni ‘krivac’ za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. ‘Ratove’ neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje!” napisao je dr Kon.

On se nije javljao na redakciji poznate telefone niti je odgovarao na poruke.

U prethodnom postu na svom Fejsbuk profilu Kon je naveo da je obolevanjem 140 korisnika i četiri zaposlena došlo do velikog udara na Gerontološki centar i na čitav zdravstveni sistem.

“Ne sme da se ponovi. Mislim da neće. Taman kada počneš da veruješ da su svi razumeli šta je to što radimo, razočara me potpuno detinjasto ponašanje onih koji bi trebalo da budu najodgovorniji... To je ponašanje koje vodi u smrt više desetina ljudi. Ipak mi idemo dalje. Zaustavićemo ovu neman”, naveo je Kon.

Kako je ranije potvrđeno RTS-u tema današnjeg sastanka bio je zahtev Sinoda SPC da se za Uskrs privremeno prekine zabrana kretanja.