Kremlj odbacio umešanost u pokušaj državnog udara u CG

Kremlj je danas odbacio optužbe crnogorskih vlasti da neki ruski državni organi imaju veze s organizovanjem državnog udara u Podgorici, u vreme parlamentranih izbora u oktobru.

Sergej Lavrov

"Dan za danom beležimo neke apsurdne optužbe na račun Rusije i dan za danom ih demantujemo", rekao je Peskov novinarima.

Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je sinoć da su u pokušaj državnog prevrata umešani ruski državni organi.

Po rečima Peskova, Rusija se nije mešala, ne meša se i neće se mešati u unutrašnje stvari drugih država, "posebno takvih kao što je Crna Gora, s kojima Rusiju vezuju dobri odnosi".

"Mi žalimo zbog toga što visoki činovnici izgovaraju takve optužbe. To su suviše ozbiljne reči da bi se izgovarale bez potkrepljivanja bilo kakvom proverenom informacijom. To je u najmanju ruku neodgovorno", rekao je portparol Kremlja.

Na pitanje da li su moguće neka recipročne mere Moskve, on je kazao da "ne razume kakva dejstva mogu da uslede".

Umešanost Rusije u pokušaj državnog udara danas je odbacio i ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Prethodno je britanski Telegraf, pozivajući se na izvor iz Vlade Velike Britanije, objavio da je Rusija planirala da ubije premijera Crne Gore Mila Đukanovića i da zbaci njegovu vladu prošle godine.

Izvor: Beta