Krivične prijave zbog farbanja kocki na Trgu Republike

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda podnela je krivične prijave protiv lica koja su „u subotu, 5. oktobra, oko 20 sati uništavala granitne kocke na Trgu Republike u Beogradu“, preneo je Beoinfo.

Farbanje kocki na Trgu Republike Foto: 1od5miliona Facebook

Kako je saopšteno iz Direkcije, krivične prijave su podnete protiv lica sa snimaka koje su sami učesnici demonstracija i mediji objavljivali, a na osnovu informacija o identitetu koje su građani dostavili Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju.

Prijave su podnete protiv R.D, R.J, K.M, V.T, P.V. i B.B, kao i drugih NN lica koja su učestvovala u uništavanju imovine grada Beograda.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda podsetila je, kako navodi Beoinfo, da to nije prvi put da „grupe huligana napadaju radnike koji rade na rekonstrukciji gradskih ulica i uništavaju imovinu grada Beograda, saobraćajne znake, zaštitne ograde“.

Iz te direkcije apeluju da se počinioci ove i sličnih nelegalnih radnji sankcionišu, navodi se u saopštenju.

Ove krivične prijave prethodno je, nakon protesta, najavio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Učesnici protesta „Jedan od pet miliona“ 5. oktobra su zlatnom farbom prefarbali kocke na delu Trga republike, čime su, kako je rečeno, simbolično pokazali kako izgleda „zlatno doba o kome vlast priča”.

„Govore da smo u zlatnom dobu. Pokazali smo šta je njihovo zlatno doba, oni samo prekreče fasadu, a ispod se sve i dalje raspada”, poručio je jedan od organizatora Miodrag Simović.

Izvor: Beoinfo