Lekar iz Leskovca negativan na koronavirus, zaposleni se vratili na posao

Nalaz lekara Internog odeljenja Opšte bolnice u Leskovcu za koga se sumnjalo da ima koronavirus i zbog čega je 61 zaposlen poslat u samoizolaciju, negativan je, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović, a zaposleni su se jutros vratili na posao, prenose Južne vesti.

Ilustracija, medicinski radnici

Nalaz lekara koji je boravio na Malti je negativan, rekao je Cvetanović.

„Na svu sreću, analiza je pokazala da je njegov uzorak negativan, tako da su se svi suspekti - lekari, medicinske sestre i osoblje danas vratili na posao”, istakao je rekao gradonačelnik Leskovca.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević rekao je da je nalaz stigao sinoć i da je, pošto se pokazalo da je negativan, sa načelnikom odeljenja organizovao rad i nakon dezinfekcije "otvorio" odeljenje.

„Odmah sinoć kad sam saznao da je nalaz lekara negativan, obavestio sam načelnike da ujutru služba Interne medicine počne normalno da funkcioniše. Svi zaposleni, njih 61, rade po rasporedu”, rekao je Dimitrijević.

Prethodno je podsetimo zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom, u Opštoj bolnici Leskovac zdravstveni nadzor određen je za 61 zaposlenog, među kojima su 23 lekara, 33 medicinske sestre, tri spremačice, dve servirke i zamenik direktora bolnice.

Izvor: Južne vesti, Insajder