Lična karta na ime Ljubiša Preletačević Beli - i to je moguće za potrebe izbora

Nevladine organizacije CESID i CRTA, koje kao posmatrači prate sednice Gradske izborne komisije, saopštile su na svojim tviter nalozima da je lična karta Ljubiše Preletačevića Belog, potpisnika saglasnosti da bude nosilac izborne liste, izdata danas, 21. februara 2018. godine, kao i da je saglasnost overena kod notara večeras u 20:58.

“Neki novi čovek imena Ljubiša Preletačević postao danas, dao saglasnost, aneksirao i to je to”, naveo je Bojan Klačar iz CESID na svom Tviter nalogu.

Cesid je objavio na svom tviteru i rezultate glasanja u Gradskoj izbornoj komisiji:

Izborna lista "Ljubiša Preletačević BELI - Zato što volimo BELOVGRAD" proglašena je sa 22 glasa "za", 7 glasova "protiv, uz 2 uzdržana.

Podsetimo, ranije danas je Upravni sud poništio listu Ljubiše Preletačevića Belog za predstojeće izbore u Beogradu, uz obrazloženje da nisu ispunjeni uslovi da se ta lista proglasi.

 
 

Ovu odluku sud je doneo usvojivši žalbu podnosioca M.A na rešenje Gradske izborne komisije kojom je proglašena lista pod brojem 22, pod nazivom Ljubiša Preletačević Beli – Zato što volimo BELOVGRAD.

Na društvenim mrežama je objavljena i lična karta sa fotografijom na kojoj se vidi da je nekome sa imenom Ljubiša Preletačević Beli Policijska uprava za Beograd izdala ličnu kartu 21. februara ove godine.

Ovu fotografiju okačio je i Luka Maksimović, osoba koja je na ranijim predsedničkim izborima glumila fiktivnog lika Ljubišu Preletačevića Belog, s komentarom “Saglasan gosn Ljubiša. Kec u rukavu- LISTA broj 22! Ave”.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.