Lučka kapetanija Beograd zabranila sve proslave na plutajućim objektima

Lučka kapetanija Beograd je, nakon konsultacija i i preporuka zdravstvenih radnika, donela nove mere kojima se između ostalog, zabranjuju žurke i sve druge proslave na svim vrstama plutajućih objekata.

foto: google street view

"Obaveštavaju se brodarstva, zapovednici brodova, starešine plovila, preduzeća rečnog saobraćaja i vodoprivrede, nadležni organi i organizacije, privezišta za čamce i nautički klubovi, vlasnici čamaca, ostali učesnici u plovidbi kao i sva zainteresovana lica na teritoriji Republike Srbije da su dužni da se pridržavaju svih mera radi sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti kovid19 i zaštite od te bolesti", navodi se u saopštenju Kapetanije, a prenosi agencija Beta.

Dodaje se da treba primenjivati mere propisane Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, Zakonom o javnom zdravlju, kao i druge mere koje priroda te bolesti nalaže u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom i svim preporukama Kriznog štaba RS.

"Pored toga, zabranjuje se organizovanje žurki, proslava i slično na brodovima, čamcima i plutajućim objektima, dozvoljena je plovidba čamcem pri čemu treba voditi računa da bude obezbeđena razdaljina između lica na čamcu od dva metra", prenosi Dnevnik.

Svaki prekršaj odredaba ovog saopštenja smatraće se prekršajem u unutrašnjoj plovidbi i kazniće se u skladu sa odredbama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama, stoji, između ostalog, u saopštenju Kapetanije.

Izvor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.