Mali: Znam koliko znam, znam da to nisam uradio

Ministar finansija Siniša Mali danas je odbio da odgovara na pitanja o odluci Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da je njegov doktorat plagijat.

Siniša Mali

Mali je, kako prenosi RTS, rekao je da je za njega danas tema Predlog budžeta za 2020.godinu i dodao da će o doktoratu govoriti u narednim danima.

„Znam koliko znam, znam da to nisam uradio, a to što nekom ova tema znači iz političkih razloga, to ne mogu ni da komentarišem. U svakom slučaju u narednih nekoliko dana ću se obratiti i na tu temu, a sada, da budem iskren, interesuje me budžet Srbije i da se pozabavim onim za šta sam plaćen od građana Srbije", rekao je Mali, a prenosi RTS.

Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu preinačio je danas odluku nastavno naučnog veća FON-a i jednoglasno utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije. Kako se navodi u saopštenju BU, Mali je povredio član 22 Kodeksa profesionalne etike, koji definiše plagiranje.

Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu je rekla da je  Odbor predložio Senatu Univerziteta da u slučaju ministra Siniše Malog postupi po pravilniku o poništavanja doktorata.

Izvor: RTS, Insajder