Marković: Sam sam se prijavio tužilaštvu, u zatvor moramo ili Marinika ili ja

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koga je juče popredsednica stranke Sloboda i pravda Marinika Tepić optužila da je organizovao “žurke” na kojima su podvođene “devojčice od 15, 16, 17”, rekao je da zbog ovoga neko mora da ide u zatvor - ili Marinika Tepić ili on.

Dragan Marković Palma Foto: Srđan Ilić

On je na konferenciji za novinare u zgradi opštine Jagodina naveo da “odgovorno tvrdi da je sve čista laž”.

“Tražim da se svi navodi koje je Marinika Tepić iznela, kao i ovaj njen zaštićeni svedok, ispitaju. Da oni objasne ko su ta deca, ko su to devojke i koje su to žene koje su bile i šta se tamo desilo”, dodao je Marković.

“Neću stati dokle se postupak ne završi do kraja. Sve navode moraju da objasne. Ja imam unuku, odnosno imam tri unuke, da neko, kao što oni navode to njima uradi, ja bih to po kratkom postupku završio”, rekao je Marković i upitao da li ta “deca imaju roditelje?”.

Kako ističe, on je “zamolio tužilaštvo da se ubrza proces jer je javnost na neki način uznemirena”.

Odbacio je navode da je hotel Alfa u Končarevu, gde se između ostalog, kako tvrdi Marinika Tepić dešavalo podvođenje devojčica, u njegovom vlasništvu.

“Sam sam otišao jutros u tužilaštvo, prijavio se i očekujem da već od sutra krene istražni postupak i da se taj postupak vrlo brzo završi. Ko laže, mora da ide u zatvor”, naveo je Marković.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić optužila je juče Markovića da je organizovao "žurke" u selu Končarevo kod Jagodine na kojima su "devojčice od 15, 16, 17 godina" podvođene pojedinim funkcionerima.

Igor Jurić, osnivač Fondacije “Tijana Jurić” koji je početkom prošle godine potresao javnost tvrdnjom da zna za jednog visoko pozicioniranog političara koji je pedofil, izjavio je za Insajder da priča Marinike Tepić ima osnova “jer postoje i svedoci za sve što je javno rečeno”.

Jutros je Viši tužilac u Jagodini naveo da će ovo tužilaštvo formirati danas predmet povodom navoda o podvođenju maloletnica u tom gradu dodajući da do saznanja o ovom slučaju došli iz medija ali I iz inicijative Dragana Markovića Palme.

Hitnu reakciju nadležnih, pa i ostavku Markovića dok traje postupak, zatražili su danas brojne političke stranke i nevladine organizacije.

Izvor: Insajder