Mića Jovanović na pitanje da li postoje osobe kojima je prodao Megatrend: Nisam siguran, ne bih mogao to da tvrdim

Bivši vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović rekao je danas za televiziju N1 da „nije siguran“ da li kupci tog univerziteta postoje ili su „izmišljene ličnosti“, kao i da to on „ne bi mogao da tvrdi“.

Mića Jovanović Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/MO

Jovanović je, povodom jučerašnje objave da je taj Univerzitet prodao nemačkom investicionom fondu EFAS, naveo da ljude iz te kompanije ne poznaje, kao i da je sve vreme razgovarao samo sa Dejanom Đorđevićem, za kojeg je tvrdio da je predstavnik nemačkog fonda.

Ipak, kako je utvrdio N1, ono za šta Jovanović tvrdi da je konzorcijum investicionih fondova koji je kupio Megatrend, zapravo nije ni registrovano kao konzorcijum. Po tvrdnjama N1, Dejan Đorđević je EFAS registrovao kao običnu firmu, sa minimalnim osnivačkim kapitalom.

Osim toga osobe koje su na sajtu EFAS-a predstavljene kao rukovodstvo fonda - ne postoje. U pitanju su slike modela kupljene sa sajtova za prodaju fotografija, a iste slike, pod drugim imenima, mogu se, kako je utvrdio N1, naći i na još nekim sajtovima.

Jovanović je za N1 rekao da je „otprilike devetnaest meseci koliko traju pregovori, sve vreme dolazio samo Dejan Đorđević“.

Na pitanje da li su ostali koji su navedeni kao čelnici fonda zapravo izmišljene ličnosti, Jovanović je odgovorio: „Pa...nisam siguran. Ne bih mogao to da tvrdim“.

Jovanović je naveo i da je imao dileme u vezi sa Đorđevićevom ulogom u poslu, ali ga nije zanimalo da proveri da li je kupac zaista investicioni fond.

„Ja to nisam proveravao, jer me nije zanimalo. Mi smo imali čvrst dogovor, napravili smo ozbiljan ugovor koji je overen kod notara, sa svim garancijama“, rekao je Jovanović.

Na konkretno pitanje da li je i prodaja firme fantomska Jovanović je odgovorio odrično.

„Ne, definitivno nije fantomska prodaja, firma se stvarno prodaje“, tvrdi Jovanović.

Televizija N1 je navela da je Đorđević odbio da govori za tu televiziju, uz obrazloženje da još uvek „nema odobrenje nemačkih kolega da izlazi u javnost“.

Mića Jovanović potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare da je 100 odsto vlasništva preneo na nemački konzorcijum fondova koji predstavlja Dejan Đorđević. Univerzitet je, kako je rekao, prodat za 56,1 milion evra. Novi vlasnik ima obavezu i da u periodu od pet godina sukcesivno, u razvoj tog univerziteta, bude uloženo još 150 miliona evra.

Jovanović je rekao i da Univerzitet prodaje zbog „medijskog linča“, što je Univerzitetu „nanelo štetu koja se ogledala u smanjenom broju upisanih studenata“. On je naveo i da idućeg četvrtka napušta Srbiju i seli se u svoju kuću na Azurnoj obali, ali će na Megatrendu ostati kao „specijalni savetnik novog rektora".

Istovremeno o samom navodnom kupcu malo je poznatih detalja. Poznato je da je iz Leskovca i da je predsednik Konzervativno reformističke stranke.

Izvor: N1