Mića Jovanović: Prevaren sam, odustajem od prodaje Megatrenda

Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović je za TV Prva rekao da je prevaren i da odustaje od prodaje tog univerziteta u Beogradu. Jovanović je prošle sedmice objavio da je, posle 30 godina postojanja, Megatrend prodao za 56,1 milion evra nemačkom konzorcijumu fondova koji predstavlja Dejan Đorđević.

Mića Jovanović Foto: BETAPHOTO/EMIL VAS/MO

N1 je naknadno utvrdio da ono za šta Jovanović tvrdi da je konzorcijum investicionih fondova koji je kupio Megatrend, zapravo nije ni registrovano kao konzorcijum. Po tvrdnjama N1, Dejan Đorđević je EFAS registrovao kao običnu firmu, sa minimalnim osnivačkim kapitalom.

Osim toga osobe koje su na sajtu EFAS-a predstavljene kao rukovodstvo fonda - ne postoje. U pitanju su slike modela kupljene sa sajtova za prodaju fotografija, a iste slike, pod drugim imenima, mogu se, kako je utvrdio N1, naći i na još nekim sajtovima.

Jovanović je za N1 rekao da je „otprilike 19 meseci koliko traju pregovori, sve vreme dolazio samo Dejan Đorđević“.

Na pitanje da li su ostali koji su navedeni kao čelnici fonda zapravo izmišljene ličnosti, Jovanović je odgovorio: „Pa...nisam siguran. Ne bih mogao to da tvrdim“.

„Ja bih vama prodao kad biste mi dali tolike pare. Uopšte me ne zanima ko kupuje. Deponovano je oko tridesetak miliona evra na escrow račun kao garancija da će posao da se završi“, rekao je rada Jovanović.

Jovanović, danas, svega nedelju dana nakon što je tvrdio da je prodao Megatrend, tvrdi da je prevaren.

Stav redakcije

Kad autonomija ode predaleko

Kako je objavio sajt B92, redakciji Prve i Univerzitetu Megatrend javili su se ljudi koji su izdavali stambeni i poslovni prostor Dejanu Đorđeviću, tvrdeći da im je ostao dužan, od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra.

Mnogi od njih se pitaju odakle mu 56 miliona evra da kupi univerzitet, a Mića Jovanović je rekao da je nasamaren, naveo je B92.

„Tokom dana ću pokušati da se vratim u svoj kabinet. Razgovaraću sa advokatima da se raskine ugovor. Priznajem da sam ispao naivan. Univezitet je pretrpeo veliku moralnu štetu. U narednom periodu ću pokušati finansijski da ga stabilizujem“, rekao je Jovanović.

Dejan Đorđević i MIća Jovanović Foto: megatrend.edu.rs

Prema njegovim rečima, prodaja nije bila fiktivna, već stvarna.

Jovanović je, kako je preneo B92, rekao da Đorđević nije ispunio nijednu obavezu iz ugovora i da će taj ugovor biti raskinut.

„Ništa od para nismo videli, ni ja ni zaposleni. Kadar je počeo da se rasipa“, rekao je Jovanović.

Prema Jovanovićevim rečima, on će danas da se vidi s Dejanom Đorđevićem.

„Gospodin Đorđević se u katastru nije uknjižio kao vlasnik zgrade, kao ni u Privrednom sudu kao vlasnik univerziteta. Danas ću se videti sa njim. Ako gospodin Đorđević ne bude želeo da sporazumno raskine ugovor, to ćemo mi uraditi jednostrano“, rekao je Mića Jovanović.

 Izvor: B92, N1, Insajder