Mihajlović: O ostavci Babića kad za to dođe vreme, u njegovom mandatu izgrađeno 100 kilometara auto-puta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Vlada Srbije razmatrati ostavku v. d. direktora Javnog preduzeća „Koridori Srbije” Zorana Babića kada za to dođe vreme.

Zorana Mihajlović

„Vlada će razmatrati ostavku Zorana Babića, ali pri tome moramo imati u vidu činjenicu da je za vreme njegovog mandata urađeno 100 kilometara autoputa”, navela je Mihajlović.

Ona je dodala i da se mora imati u vidu i da Babić „nije optužen, niti osumnjičen za tragediju u kojoj je poginula žena”.

Zoran Babić je još v.d direktora preduzeća „Koridori Srbija”, iako je još u februaru saopštio da podnosi neopozivu ostavku na to mesto, nakon saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, u kojoj je stradala Stanika Gligorijević. Babić se nalazio u automobilu koje je izazvalo saobraćajnu nesreću.

„Znanje, ali i moral, odgovornost i pre svega ljudskost i čestitost, osobine su koje u svakom od nas traži naš predsednik. I ne treba da mi kaže bilo šta. Ako me je predložio na funkciju, onda znam šta mi je činiti… Budućem direktoru Koridora Srbije želim uspeh u radu, a predsedniku, stranci i Srbiji stojim na raspolaganju“, pisalo je, između ostalog, na ostavci koja je dostavljena još u februaru.

Babić na pitanja nije želeo da odgovara, a u telefonskom razgovoru Insajderu je poručio da se obratimo pres službi Koridora Srbije. U tom preduzeću, međutim, bez odgovora na pitanja Insajdera, a u nadležnom Ministarstvu građevinarstva odgovornost prebacuju na Vladu Srbije.

„Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture samo samostalno ne bira, niti smenjuje direktora Koridora Srbije. To je posao Vlade Srbije“, navedeno je u odgovoru Insajderu.

U Vladi Srbije već mesecima, uz izgovor da su u „proceduri” ne odgovaraju na brojna pitanja Insajdera o tome zašto nije konstatovana Babićeva ostavka kao i zašto nije imenovan novi direktor preduzeća koje sprovodi neke od najznačajnijih državnih projekata.

Izvor: Beta; Insajder