Mihajlović: Svako nasilje mora da se prijavi, niko nije jači od države

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je danas da svi koji imaju saznanja o nasilju nad ženama i devojčicama treba odmah to da prijave nadležnim institucijama.

Zorana Mihajlović Foto: Srđan Ilić

"Svako nasilje mora da se prijavi i svi koji imaju bilo kakva saznanja o tome, dužni su da to prijave", rekla je Mihajlović, a preneo njen kabinet.

Mihajlović, koja je i koordinatorka tela za rodnu ravnopravnost, napomenula je da će se nakon prijava, tim slučajevima baviti institucije.

"Niko nije jači od države i od institucija. Insitucije rade i daju odgovor da li je nečeg bilo ili nije, ali prvi korak je uvek - prijavi nasilje", napomenula je ona.

Podsetimo, Zorana Mihajlovuić je juče reagujući na svedočenje muškarca iz Jagodine, koji je na snimku koji je prikazala Marinika Tepić govorio o tome da Dragan Marković Palma za svoje poslovne i političke partnere organizuje zabave I “podvodi” devojčice i žene iz tog grada, rekla da prvi put čuje za te slučajeve ali I da je nedopustivo da se “tako osetljiva tema koristiti za politikanstvo“.

„Ako je Marinika znala već neko vreme za to, zašto nije prijavila, a ako ćutite o nekom krivičnom delu, zar ne postajete time saučesnik“, upitala je Mihajlovićeva.

Izvor: Beta