Milutin Jeličić Jutka obavezan da se 20. januara javi na izdržavanje kazne u kruševački zatvor

Bivši predsednik opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, obavezan je da se 20. januara javi na izdržavanje kazne u kruševački zatvor zbog toga što je prethodno osuđen za nedozvoljene polne radnje, potvrđeno je Insajderu u Osnovnom sudu u Brusu.

Milutin Jeličić

Kako objašnjava portparolka Osnovnog suda u Brusu, sudija Svetlana Radojković, presuda kojom je Jeličić osuđen na tri meseca zatvora stigla je u taj sud 16. decembra, a nakon čega su formirani spisi predmeta izvršenja kazne zatvora.

"Osnovni sud u Brusu je osuđenog uputio na izvršenje kazne zatvora u Okružni zatvor u Kruševac. Nalogom je određeno da je osuđeni dužan da se javi u Okružni zatvor Kruševac 20. januara 2021. godine", navodi Radojković za Insajder.

Nalog za upućivanje na izdržavanje kazne zatvora osuđeni je primio na dan 21. decembra 2020. godine, kada je on dostavljen i Okružnom zatvoru u Kruševcu, u kome je navedeno da su u obavezi da prime osuđenog na izdržavanje kazne.

"Njemu je stavljen rok da se dobrovoljno javi, a ukoliko to ne uradi, onda ide postupak privođenja", navodi portparolka Suda.

Jeličić je u julu ove godine proglašen krivim za nedozvoljene polne radnje i nepravosnažno osuđen na tri meseca zatvora, a ta presuda je zatim u novembru postala pravosnažna.

Tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za nedozvoljene polne radnje i pollno uznemiravanje, dok je sud ocenio da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza i izrekao bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje.

Jeličić je ostao pri stavu da je ceo postupak politički motivisan. Sam Jeličić, koji se pojavio na početku ročišta, nije prisustvovao izricanju presude, jer se nakon pauze koju je odredio sudija Aleksandar Kocić, nije ni vratio u sudnicu.

Inače, u slučaju Milutina Jeličića istražuje se i trgovina uticajem, a Insajder je objavio da je bivši predsednik opštine Brus prekršio uslovnu kaznu na koju je već osuđen zbog neprijavljivanja imovine.

On je, naime, devet godina krio da je vlasnik stana u centru Beograda. Ovu nekretninu je kupio još 2011. godine, ali je, uprkos zakonskoj obavezi, do početka 2020. nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave.  Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Insajder je u emisiji "Vrh bezakonja" objavio na koje je sve načine pokušano da se spreči rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu kao i kako su pojedine institucije u tome pomagale investitorki Snežani Mitković.

Falsifikovanje dokumenata, seksualno uznemiravanje žena kojima je bio šef, trgovina uticajem, gradnja nelegalnog objekta od 1.000 kvadrata na Pančićevom vrhu, prikrivanje imovine - sva ta dela vezuju se za Milutina Jeličića Jutku koji je gotovo 20 godina vladao opštinom Brus.

O tome kako je posle svega izgubio tron, ali ne i moć, pogledajte u Insajderovoj emisiji Moćnik bez trona.

Izvor: Insajder