Milutin Jeličić se javio na izdržavanje kazne zbog nedozvoljenih polnih radnji

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, koji je osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad bivšom sekretaricom Marijom Lukić javio se u KPZ Ćuprija na izdržavanje kazne, potvrđeno je Insajderu u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Milutin Jeličić

Inače, Jeličić je pokušao da odloži izdržavanje kazne zatvora na koju je trebalo sa se javi 21. januara. U decembru uložio je molbu za odlaganje koju je Osnovni sud u Brusu odbio. Sedam dana pre nego što je trebalo da se javi na izdržavanje kazne on je uložio žalbu na ovo rešenje ali ju je sud u Kruševcu odbio kao neosnovanu.

Podsetimo, u martu 2018. godine kruševačka policija podnela je krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Jeličića samo u slučaju bivše saradnice Marije Lukić.

Tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, dok je sud ocenio da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza i izrekao bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje.

Jeličić je ostao pri stavu da je ceo postupak politički motivisan.

Viši sud u Kruševcu potvrdio je početkom novembra prošle godine presudu prema kojoj je bivši predsednik Opštine Brus, Milutin Jeličić Jutka, osuđen na tromesečnu zatvorsku kaznu zbog nedozvoljenih polnih radnji na štetu svoje tadašnje saradnice Marije Lukić.

Kruševački Osnovni sud je presudu kojom je on osuđen na tri meseca bezuslovne zatvorske kazne za krivično delo nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje, doneo 10. jula, nakon čega su usledile žalbe i Osnovnog javnog tužilaštva i odbrane, koje je Viši sud odbio.

Jeličić optužen i za trgovinu uticajem i zloupotrebu službenog položaja

Uz ovaj postupak za seksualno uznemiravanje koji se vodi protiv Milutina Jeličića, istražuje se i trgovina uticajem, a Insajder je objavio da je bivši predsednik opštine Brus prekršio uslovnu kaznu na koju je već osuđen zbog neprijavljivanja imovine.

On je, naime, devet godina krio da je vlasnik stana u centru Beograda. Ovu nekretninu je kupio još 2011. godine, ali je, uprkos zakonskoj obavezi, do početka 2020. nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave.  Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Insajder je u emisiji “Vrh bezakonja” objavio na koje je sve načine pokušano da se spreči rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu kao i kako su pojedine institucije u tome pomagale investitorki Snežani Mitković.

U emisiji Insajder o lokalnom šerifu iz Brusa - Moćnik bez trona novinari Insajdera bavili su se svim nezakonitim radnjama koje se vezuju za Milutina Jeličića Jutku koji je gotovo 20 godina vladao opštinom Brus.

Izvor: Insajder