Milutin Jeličić se nije pojavio na suđenju, naloženo njegovo privođenje na ročište 19. juna

Suđenje Milutinu Jeličiću Jutki, smenjenom prvom čoveku opštine Brus zbog seksualnog uznemiravanja Marije Lukić, odloženo je za 19. jun, prenosi N1. Jeličić se danas nije pojavio na iznošenju završnih reči i naređeno je da on bude priveden za sledeće ročište.

Milutin Jeličić

Jedan od Jeličićevih advokata Zoran Golubović je rekao da od pre nekoliko dana ima informaciju da njegov klijent ima zdravstvenih problema, ali nije naveo zbog čega danas nije mogao da dođe.

"Nadala sam se da će danas doći do završnih reči i presude. Mada mi je palo na pamet da će, pošto on sve vreme prebacuje ovaj slučaj na teren politike, odložiti zbog lokalnih izbora na kojima se kandidovao", kaže Lukić.

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić, smatra da je reč o vidu manipulacije bivšeg predsednika opštine Brus jer je, kako tvrdi Borović, svakodnevno u predizbornoj kampanji.

Borović je ocenio da ima dovoljno dokaza koji terete Jeličića.

"Pokazao jedan kukavičluk i strah, on i njegovi advokati, danas je zbrisao da ne bi čuo tu presudu koja očigledno sledi - da će jednog seksualnog napasnika stići pravda", rekao je Borović.

Suđenje je prvobitno bilo zakazano za 24. mart ali je zbog pandemije koronavirusa odloženo za 10. jun.

Inače, uz ovaj postupak za seksualno uznemiravanje koji se vodi protiv Milutina Jeličića, istražuje se i trgovina uticajem, a Insajder je juče objavio da je bivši predsednik opštine Brus prekršio uslovnu kaznu na koju je već osuđen zbog neprijavljivanja imovine.

On je naime devet godina krio da je vlasnik stana u centru Beograda. Ovu nekretninu je kupio još 2011. godine, ali je, uprkos zakonskoj obavezi, do početka 2020. nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

Protiv Jeličića se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik Opštine prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.

Ministarstvo sumnja da je Jeličić u dogovoru sa investitorkom Snežanom Mitković, posredovao i trgovao svojim uticajem dajući nalog NN službenom licu, da falsifikuje službene isprave. Milutin Jeličić se u ovom slučaju sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo u Kraljevu.

Insajder je u emisiji “Vrh bezakonja” objavio na koje je sve načine pokušano da se spreči rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu kao i kako su pojedine institucije u tome pomagale investitorki Snežani Mitković.

Izvor: N1, Insajder