Ministar Vulin na pitanje Insajdera: Da sam započeo štrajk glađu, zahteve bih isporučio vama (VIDEO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin odlučio je da za sada odloži najavljeni štrajk glađu i to, kako kaže, na sugestiju „svog saborca, koalicionog partnera i prvog čoveka u lancu komandovanja vojske Aleksandra Vučića“.

Aleksandar Vulin / Foto: Srđan Ilić

„Ja sam prihvatio sugestiju svoj saborca, koalicionog partnera i čoveka koji je prvi u lancu komandovanja u vojsci Aleksandra Vučića da odložim svoj štrajk glađu“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin novinarima na današnjoj konferenciji za štampu.

Ministar odbrane kaže da je sa Aleksandrom Vučićem dugo razgovao i da su njih dvojica „saborci, decenijama protiv DOS-ovskog režima" i da mu „apsolutno veruje, iako se ponekada ne slažu“.

Kako je posao ministra da radi i za to ga plaćaju građani Srbije, na pitanje novinarke Insajdera kome bi isporučio zahteve, da je ostao pri odluci da štrajkuje, ministar Aleksandar Vulin kaže „svima vama“.

„Ispostavljam ih vama, čitavoj srpskoj javnosti da shvati kako se dešava oko nas da se moramo suprotstaviti nasilju, svi smo odgovorni za stanje i kvalitet života u zemlji“, odgovorio je Vulin.

Aleksandar Vulin je prethodno izjavio da bi predstavnici opozicije štrajkom glađu od sebe napravili žrtve, pa je novinarka Insajdera ministra pitala da li bi onda i on štrajkom glađu od sebe pravio žrtvu? Svoj najavljeni štrajk ministar odbrane okarakterisao je kao „politički gest“.

 „Samo nisam hteo da oni od sebe naprave žrtve. Ja sam građanin, ali ja sam i političar, to je moj politički gest i imam pravo da se za njega borim svim sredstvima koje imam“, smatra Vulin.

Prema tvrdnjama ministra odbrane, opozicija je imala plan da „upadne u institucije ove zemlje kao poslanici i odbornici, na silu ili koristeći poslaničke mandate, a onda da počnu s štrajk glađu u svakoj od tih institucija, od Narodne skupštine do lokalnih samouprava“.

„Tako bi blokirali rad i prikazali Aleksandra Vučića kao čoveka koga nije briga za ljude koji štrajkuju i iznude ono što traže“, rekao je Vulin i dodao da je kaže da je štrajk glađu bio odgovor na taj plan opozicije.

„Treba da vide da i s ove strane Srbije ima neko ko će da im se suprostavi s tim istim sredstvima“, rekao je Vulin i dodao da ne dozvoljava nikome da prave od Aleksandra Vučića „čoveka koji se ne brine za tuđe živote“.

Aleksandar Vulin je novinare podsetio i da je 2003. godine „najduže štrajkovao glađu kada je uhapšen jer je branio Veselina Šljivančanina“, tada optuženog, a danas osuđenog za ratne zločine u Vukovaru.

Izvor: Insajder