Miroslavu Aleksiću produžen pritvor za još 30 dana

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana vlasniku škole glume Miroslavu Aleksiću, koji je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Pritvor, sud

Odluka je doneta zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo, navodi se u saopštenju Višeg suda.

Protiv te odluke osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema rešenja krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Njemu je prethodno produžen pritvor zbog sumnje da bi mogao da utiče na svedoke.

Podsetimo, Pripadnici MUP-a sredinom januara uhapsili su Aleksića zbog postojanja osnova sumnje da je u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Miroslav Mika Aleksić je pred Višim tužilaštvom u Beogradu negirao je izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Dan ranije Blic je objavio priču da je glumica Milena Radulović rekla da ju je reditelj više puta silovao.

Podršku glumici i drugim devojkama koje su slučaj prijavile policiji uputila je i potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, ali i mnoge javne ličnosti. Podršku su pružili i ministri Vlade Srbije, kao i Fakultet dramskih umetnosti.

Izvor: Insajder