MK Grupa i Tončev gradnja državi ustupili hotele u borbi protiv koronavirusa

Predsednik kompanije MK Grupa Miodrag Kostić ustupio je smeštajne kapacitete hotela u Novom Sadu na korišćenje Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", kao vid podrške borbi protiv koronavirusa, saopštila je danas MK Grupa.

Miodrag Kostić

Kostić i njegova kompanija će pokriti sve troškove koji se budu javili u vezi sa boravkom u ovom hotelu, navedeno je u saopštenju.

Iz MK Grupe su naveli da i na druge načine postupaju društveno odgovorno u ovom periodu, uključujući i donaciju od skoro šest miliona dinara Institutu za virusologiju, vakcine i serume "Torlak", kako bi se u najranjivijem periodu pomoglo u nabavci neophodnih sredstava za dijagnostiku COVID19.

Juče je kompanija Tončev gradnja, u čijem je vlasništvu hotel New City u Nišu, stavila na raspolaganje hotelske kapacitete gradu Nišu i državi tokom pandemije koronavirusa. 

Kako se navodi u saopštenju, namena hotela New City biće definisana odlukom kriznog štaba na čijem je čelu gradonačelnik Niša, a troškove smeštaja će snositi kompanija Tončev gradnja. 

“U ovim teškim trenucima, želimo da budemo sa Nišlijama i da pokažemo da svi bijemo istu bitku“, izjavio je Novica Tončev, predsednik kompanje Tončev gradnja.

Sinoć je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da su, pored Kostića, svoje hotele u Beogradu, odnosno Nišu, ustupili i privrednici Tomislav Momirović i Ivica Tončev.

Ti hoteli će, kako je objasnio Vučić, biti iskorišćeni za smeštaj pacijenata kojisu trenutno u bolnicima ukoliko se pokaže potreba da moraju da se oslobode smeštajni kapaciteti za obolele od COVID-19.

Izvor: Beta, N1, Danas