MUP dobio 710 novih automobila; Stefanović: Stižu i tri helikoptera (VIDEO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je danas 710 novih automobila koji su predati na korišćenje policijskim upravama i policijskim stanicama u Srbiji, a vozni park će do kraja godine biti bogatiji za hiljadu vozila.

Ministarstvo unutrašnjih poslova dobilo je danas 710 novih automobila koji su predati na korišćenje policijskim upravama i policijskim stanicama u Srbij

Na svečanoj ceremoniji dodele automobila ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović objasnio je da su patrolna vozila namenjena opštoj i saobraćajnoj policiji.

Takođe je najavio da će početkom 2019. stići i tri nova helikoptera, posle 40 godina.

U narednom periodu će biti obezbeđene i nove marice, patrolni motocikli, nova vatrogasna i terenska vozila, rekao je ministar i dodao da se tako ulaže u veću bezbednost građana jer će policija biti efikasnija u radu.

„Ovo je značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opstinama u Srbiji. To nam je bio cilj i zadatak, da svaki građanin oseti veću bezbednost. Ulaganjem u uslove za rad policije, ulaže se u bezbednost građana,“ rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, MUP je formirao komisiju za rashodovanje starih automobila kojim ima oko hiljadu, a novcem koji će biti obezbeđen od njihove prodaje, biće kupljeni novi automobili.

Pogledajte kako izgleda novi kontingent vozila, koja su danas krenula u policijske stanice širom Srbije.

Izvor: Insajder