MUP i Grad Beograd će zajedno dostavljati najstarijem stanovništvu hranu, lekove i ostale neophodne stvari

Pripadnici MUP-a i nadležne gradske službe će zajedno raditi na pomoći stanovništvu koje ne može da izlazi iz svojih domova zbog proglašenog vanrednog stanja, saopštio je MUP.

Sastanak predstavnika MUP-a i Grada Beograda / Foto: MUP

Takva odluka doneta je da današnjem sastanku potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa predstavnicima Grada Beograda.

„Oni će dostavljati hranu, lekove i druge neophodne stvari, kako bi najstariji sugrađani, koji su najugroženiji zbog korona virusa, imali dovoljno osnovnih životnih namirnica”, navodi MUP u saopštenju.

Vlada Srbije uvela je mere kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusom, a jedna od njih je i preporuka za lica starija od 65 godina da uopšte ne izlaze napolje, već da za njih sve neophodne radnje obavljaju mlađi članovi porodice.

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da postoje planovi da se penzionerima pomogne tako što će im se penzije donositi na ruke, da se odloži plaćanje računa bez plaćanja kamate, ali da i oni moraju biti samodisciplinovaniji.

„Bez toga Vlada juri svoj sopstveni rep. Ukoliko se ne poštuje odluka o maksimalnoj kućnoj samoizolaciji, ukoliko penzioneri, stariji ljudi, ne sede kući džaba što smo odložili plaćnje računa bez kamata”, rekla je Brnabić koja je u suprotnom najavila mogućnost uvođenja policijskog časa.

U Srbiji je dosad registrovano 55 zaraženih koronavirusom. Vlada Srbije sinoć je donela odluku o uvođenju vanrednog stanja.

Izvor: Insajder