MUP potvrdio privođenje vlasnika škole glume: Sumnja se da je napastvovao najmanje pet učenica

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M.A. (1952) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, navodi MUP u saopštenju.

Hapšenje, policija / Foto: Insajder

Podsetimo, mediji su sinoć objavili da je Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume, priveden u stanicu policije jer ga je više devojka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje. Glumica Milena Radulović je za Blic rekla da ju je reditelj više puta silovao. Prvi put, kako je rekla, početkom novembra 2012. godine kada je ona imala 17 godina, a on 61 godinu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju navodi da se sumnja da je privedeni M.A. u vremenskom periodu od 2012-2020. godine u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje i on će, navodi MUP, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

"Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107", dodaje se saopštenju.

Izvor: Insajder