Na Kosovu izgoreo automobil ekipe nedeljnika Vreme

Automobil u kojem se ekipa nedeljnika Vreme vraćala iz Kosovske Mitrovice izgoreo je neposredno pred administrativnim prelazom Jarinje u večernjim časovima 4. januara, saopštio je kolegijum ovog nedeljnika. U saopštenju se navodi i da kolegijum Vremena očekuje od nadležnih organa brzu, efikasnu i temeljnu istragu, kako bi se otklonila svaka sumnja o uzrocima požara. Hitnu istragu zahtevaju i Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM).

Izgoreli automobil ekipe nedeljnika Vreme / Foto: Marija Janković

„Kola su buknula iznenada, a sve četvoro putnika je bezbedno napustilo vozilo. Automobil je potpuno uništen“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u automobilu se nalazila tročlana ekipa nedeljnika s kolegom iz portala „Le Courrier des Balkans“.

U saopštenju se pojašnjava da je ekipa Vremena boravila u Kosovskoj Mitrovici zbog intervjua s Tatjanom Lazarević, urednicom portala „KosSev.info“.

„Prethodnog dana kola su bila parkirana na hotelskom parkingu. Intervenisali su vatrogasci, a policija iz Leposavića uzela je izjave od naših kolega. Obavljen je i preliminarni uviđaj“, saopštio je kolegijum nedeljnika.

UNS i DNKiM: Istražiti zašto je izgoreo automobil lista Vreme

Udruženje novinara Srbije (UNS) i Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) saopštili su danas da traže od Kosovske policije da istraži okolnosti pod kojima je izgoreo automobil ekipe nedeljnika „Vreme“ i da javnosti saopšti rezultate istrage.

Kako je UNS-u rekla novinarka Vremena Ivana Milanović-Hrašovec, pred administrativnim prelazom Jarinje sa kosovske strane zapalio se automobil u kojem su osim nje, bili i direktor Vremena Stevan Ristić, urednica fotografije Marija Janković i kolega iz portala „Le Courrier des Balkans“ Filip Bertanšon, kao i da „nema nikakvih indicija da li je reč o kvaru ili je podmetnut".

"Boravili smo u Kosovskoj Mitrovici zbog intervjua sa urednicom portala KoSSev.info Tatjanom Lazarević. Nismo imali nikakvih neprijatnosti na prelazu Jarinje u dolasku, kao i boravku u Kosovskoj Mitrovici," , ponovila je za UNS Milanović-Hrašovec.

Ona je dodala da je policija iz Leposavića uzela njihove izjave.

Izvor: Vreme, Kossev