Napadnuti novinari ispred Sobranja: Bacili su kamenice na nas

Ispred Sobranja napadnuti su novinari. Novinarka Biljana Nikolovska iz makedonske televizije Telma kaže za Insajder.net da je nju i ekipu napala grupa ljudi koji protestuju ispred Sobranja.

Protest ispred Sobranja

„Bacali su kamenice ka nama uz povike 'ubićemo vas'. Naš organizator je pogođen kamenom i povređen je“, kaže Nikolovska.

Situacija je prema rečima Nikolovske bila vrlo napeta

„Bilo je strašno, pogotovo dok specijalne jedinice negde oko 22 sata nisu ušle u Sobranje“, opisuje novinarka TV Telma.

Prethodno je napadnuta i novinarka Slobodne Evropa i polomljena je službena kamera njihove ekipe. Oni su za to optužili pripadnika VMRO-DPMNE navodeći da je njegovo ime poznato redakciji.

Pristalice pokreta "Za zajedničku Makedoniju" upale u su večeras u Sobranje, nakon što su predstavnici parlamentarne većine izabrali Talata Džaferija (DUI) za predsednika Sobranja.

Kandidat parlamentarne većine za makedonskog premijera Zoran Zaev, nekoliko članova njegove stranke SDSM i lider partnerske stranke Alijansa za Albance Zijadin Sela tada su i povređeni. Napadnuto je i nekoliko novinarskih ekipa. Prema poslednjim informacijama, jake policijske snage uspele su da uđu u Parlament i izvedu napolje deo ljudi.

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov sazvao je za sutra sastanak lidera parlamentarnih stranaka kako bi pokušali da smire strasti i mirno reše problem.