Navodni kupac Megatrenda priznao da je lažno prijavio da je napadnut

Dejan Đorđević, navodni kupac Megatrenda, zaključio je danas sporazum o priznanju krivičnog dela lažno prijavljivanje čime je osuđen uslovno na tri meseca zatvora sa rokom provere od godinu dana, kažu u Trećem tužilaštvu za Insajder.

Dejan Đorđević Foto: www.krst.org.rs

On je uhapšen u subotu kada mu je određeno i zadržavanje od 48 sati. Đorđević je prvo, podsetimo, rekao da su mu razbojnici upali u stan, pretukli ga i opljačkali. Naknadno je utvrđeno da su vlasnici stana u kom živi pismeno najavili dolazak zato što više meseci ne plaća ni račune, ni kiriju i da nije bio napadnut.

Dejan Đorđević u javnost se pojavio nedavno kao predstavnik nemačkog konzorcijuma fondova koji je navodno kupio Univerzitet Megatrend za 56,1 milion evra. Njega je javnosti na konferenciji za novinare predstavio Mića Jovanović.

N1 je naknadno utvrdio da ono za šta Jovanović tvrdi da je konzorcijum investicionih fondova koji je kupio Megatrend, zapravo nije ni registrovano kao konzorcijum, a da osobe koje su na sajtu EFAS-a predstavljene kao rukovodstvo fonda - ne postoje.

Pet dana kasnije Jovanović saopštava da je bio prevaren i da će razgovarati sa advokatima da se raskine ugovor o prodaji Megatrenda.

Izvor: Insajder