NDNV: Grafiti mržnje na zgradi urednika VOICE-a

Nepoznati počinioci ispisali su tokom prethodne noći grafite mržnje i nacionalne netrpeljivosti na ulazu u zgradu u kojoj živi glavni i odgovorni urednik portala Vojvođanski istraživačko – analitički centar VOICE i programski direktor NDNV-a Dinko Gruhonjić sa svojom porodicom, saopštilo je Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

NDNV

Uz poruke poput “P… ustaška ovo nije tvoj grad ni zemlja” i “Smrade konjušarski”, uz koje su ispisani keltski krst i svastika koji predstavljaju nacističke simbole, ispisano je i “Ratko Mladić srpski heroj”, saopštilo je NDNV.

Grafiti na ulazu u kome živi Gruhonjić Foto: NDNV

“Ovim činom direktno je ugrožena sigurnost Gruhonjića i njegove porodice, te je on označen kao legitimna meta”, navodi se u saopštenju.

NDNV je skrenuo pažnju da je “vandalski čin usledio nakon VOICE-ovog teksta pod naslovom ‘Novi Sad – nacionalšovinistička palanka koja slavi genocid? ’ u kojem je analiziran problematičan sadržaj grafita koji se pojavljuju u Novom Sadu” i ocenio  da je pored napada na sigurnost Gruhonjića, u pitanju i napad na slobodu medija i izražavanja.

“NDNV je prijavio slučaj nadležnom javnom tužilaštvu i policiji. Očekujemo da počinioci ovog opasnog krivičnog dela budu što pre pronađeni, uhapšeni i privedeni pravdi”, navodi se u saopštenju.

Izvor: Insajder