Nebojša Stefanović: Objavljujemo rat mafiji

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je nakon obračuna u kom je sinoć ubijen vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković održao vanrednu konferenciju za novinare i najavio rat protiv mafije. Stefanović je saopštio da je policija privela jednog saizvršioca jučerašnjeg obračuna u kojoj je jedna osoba poginula, a dve su povređene. „Radi se o delu najkriminalnije grupe na Balkanu“, rekao je Stefanović.

„Objavljujemo rat ovoj vrsti mafije i ovo je borba u kojoj Srbija mora da pobedi“, rekao je Stefanović.

On je istakao da u ovakvim obračunima učestvuju pripadnici kriminalnih klanova iz dve susedne zemlje koje su bivše republike SFRJ i naglasio da će ulazak u zemlju biti sprečen stotinama lica kako bi se zaustavili predstavnici ovakvih kriminalnih grupa.

Stefanović je istakao da će do kraja godine iz Policije "biti počišćeni" oni koji sarađuju s krimianalcima.

Konferencija je završena bez pitanja novinara jer je Stefanović rekao da „žuri u Niš“ kako bi premijera Srbije Aleksandra Vučića obavestio o borbi protiv kriminala.

U pucnjavi u centru Beograda ubijen vođa navijača Partizana

Vođa navijača Partizana Aleksandar Stanković ubijen je noćas u pucnjavi na raskrsnici Bačvanske i Ulice gospodara Vučića, nedaleko od kapija Centralnog zatvora u Beogradu, prenose mediji.

U pucnjavi je teško ranjena jedna osoba. Blic saznaje da je ranjena osoba ustvari čuvar zatvora M.Đ.

Kako prenose mediji, pucnjava se dogodila kada su iz vozila u pokretu iz automatskog oružja ispaljeni rafali na dva automobila. U jednom je bio Stanković, dok se u drugom automobilu nalazio čuvar.

Za sada nije poznato kako se čuvar našao na mestu obračuna.

Brojne policijske patrole upućene su na lice mesta, a kako prenose mediji, motivi napada za sada nisu poznati.

Stanković, jedan je od trojice huligana koji su učestvovali u incidentu u kom su brutalno pretučeni vozač i pripadnik obezbeđenja generalnog direktora FK Partizan Miloša Vazure, u aprilu ove godine ispred stadiona Partizana.

Stanković je osam puta podnosio molbu za odlaganje služenja kazne zatvora od pet godina i 10 meseci zbog trgovine drogom i posedovanja oružja.

Uprkos tome što je odlagao zatvor zbog zdravstvenih problema, dolazio je na utakmice, a na kraju je učestvovao i u incidentu koji su zabeležile sigurnosne kamere ispred stadiona FK Partizan. Iako sam nije zadao udarac, na snimku se jasno vidi da je agresivan i ne dozvoljava nikome da priđe povređenom čoveku. Ni posle ovog incidenta Stanković nije otišao na izvršenje ranije izrečene kazne.