Nino Brajović: Razrešen sam kad i svi sekretari, o mom ponovnom imenovanju odlučuje Vlada

Doskorašnji državni sekretar za informisanje Nino Brajović izjavio je danas, povodom pisanja pojedinih medija da je razrešen sa funkcije, da tu funkciju ne obavlja od 29. juna, kada je prestao mandat prethodne Vlade. On je dodao da svako odugovlačenje sa imenovanjem državnog sekretara ide na štetu rada Ministarstva kulture i informisanja i reforme medijskog sistema.

Nino Brajović

Kako se navodi u saopštenju Udruženja novinara Srbije (UNS), Brajović je komentarišući pisanje pojedinih medija rekao da nije državni sekretar još od kada je prestao mandat prethodne Vlade.

"Državni sekretar nisam od 29. juna, kada su razrešeni svi državni sekretari, prestankom mandata prethodnoj Vladi. Od tada su neki ponovo izabrani, a koliko je meni poznato, dosta državnih sekretara još nije imenovano. Ja sam, koliko znam, kandidat ministra kulture, a da li ću ponovo biti izabran zavisiće od odluke kabineta Ane Brnabić, jer sekretare imenuje Vlada", rekao je Brajović za UNS.

UNS je dodao da je generalnom sekretarijatu Vlade Srbije postavio 6. septembra pitanje koliko je do sada imenovano državnih sekretara, u kojim ministarstvima još nisu imenovani i kada će biti imenovani, ali da ni posle mesec dana i brojnih poziva na pitanje nije odgovoreno.

Nino Brajović za državnog sekretara za informisanje imenovan je 19. decembra prošle godine.

Izvor: Beta