Nova Srbija podržala kandidaturu Vuka Jeremića

Predsedništvo Nove Srbije odlučilo je danas u Čačku da podrži kandidaturu Vuka Jeremića za predsednika Srbije.

Vuk Jeremić

Svi članovi Predsedništva NS zauzeli su stav da se treba suprotstaviti vladajućem režimu u Srbiji, koji personifikuje lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, zato što Srbija, kako je u saopštenju navedeno, pod aktuelnom vlašću svakodnevno tone u svim sferama života, bez bilo kakvih ozbiljnijih rezultata na ekonomskom, političkom i socijalnom planu.

"NS smatra da je jedini čovek koji se u ovom trenutku može na pravi način suprotstaviti režimskom kandidatu Vuk Jeremić, koji će oko sebe okupiti širok front građana, udruženja, nevladinog sektora i političkih stranaka, a NS će tokom predstojeće predizborne kampanje sve svoje resurse staviti u funkciju izborne pobede Jeremića", piše u saopštenju.

Kako je navedeno, ako bude odlučeno da se raspišu i prevremeni parlamentarni izbori, NS će biti deo opozicionog političkog bloka na čelu s Jeremićem.

NS je do skoro bio deo vladajuće koalicije. Do razlaza je došlo jer, po rečima lidera stranke Velimira Ilića, nisu ispunjeni koalicioni dogovori i jer je SNS pokušao da "rasturi" NS.

Posle razlaza NS i SNS-a iz stranke i Poslaničkog kluba NS izašli su Dubravka Filipovski, Dragan Jovanović i Mladen Grujić, a preostala dva poslanika Miroslav Markićević i Goran Pekarski formirali su Poslanički klub Nova Srbija - Za spas Sbije, s bivšim poslanicima sa liste Demokratske stranke Srbije Sandom Rašković Ivić i Đorđem Vukadinovićem i bivšom poslanicom Socijalističke partije Srbije Dijanom Vukomanović.

Izvor: Beta