Nova stranka: Džim Douson preti Mariniki Tepić

Džim Douson, jedan od najpoznatijih britanskih desničara koji sebe opisuje kao hrišćanskog aktivistu i koji je ranije ove godine proteran iz Mađarske, narodnoj poslanici Mariniki Tepić preko društvenih mreža upućuje prikrivene pretnje, saopštila je Nova stranka.

Nova stranka, logo

Nova podseća da je upravo Marinika Tepić u Narodnoj skupštini upitala predstavnike vlasti šta jedan militantni fašista radi u Srbiji i ko ga štiti. Odgovor nije dobila.

“Umesto ministara, šefa BIA i predsednice Vlade, oglasio se Douson lično. Ironičnim rečima 'To Mrs. Tepic, From Belfast with love: KOSOVO IS SERBIA – DEUS VULT' ('Gospođi Tepić, iz Belfasta s ljubavlju: Kosovo je Srbija – Bog želi') obratio se Douson poslanici NOVE na društvenoj mreži Fejsbuk, kao odgovor na njeno pitanje upućeno vlastima u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

“Budući da je izraz 'Deus Vult' ratni poklič korišćen tokom krstaških ratova protiv 'nevernika', da li time Douson Mariniku Tepić označava 'nevernicom' protiv koje namerava da u 'sveti' rat povede svoje militarizovane jedinice ekstremnih desničara?”, pita Nova.

Imajući u vidu da je Douson već proteran iz Mađarske kao „pretnja po nacionalnu bezbednost“, a da je tokom svog boravka u Srbiji redovno objavljivao fotografije sa sveštenciima i „dugim cevima“, potpisujući ih kao ratne sveštenike, Nova stranka iskazuje zabrinutost za bezbednost Marinike Tepić.

“Od nadležnih organa zahtevamo da ispitaju i očuvaju bezbednost kako poslanice Marinike Tepić, tako i cele države od delovanja Dousona i domaćih fašista i neonacista koje perjanice aktuelnog režima pokušavaju da pothrane i aktiviraju”, navodi se u saopštenju.