Novi Nacionalni savet za sprečavanje negativnih pojava u sportu - na čelu Stefanović, Vulin i Udovičić

U Srbiji je konstituisan novi Nacionalni savet i to za sprečavanje negativnih pojava u sportu. Predsednik Saveta je Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, dok je njegov zamenik Aleksandar Vulin, a potpredsednik ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, saopštio je MUP.

Nacionalni savet za sprečavanje negativnih pojava u sportu - Nebojša Stefanović, Aleksandar Vulin i Vanja Udovičić

„Savet treba da da odgovore na neka pitanja koja muče naše društvo već izvesno vreme“, naveo je Stefanović.

Zanimljivo je da su i prethodne Vlade formirale slične savete, ali da se nasilje na utakmicama konstantno ponavlja. Slični saveti koji je trebalo da spreče pre svega nasilje u na sportskim priredbama formirani su i 2011. kada je premijer Mirko Cvetković postavljen za predsednika Saveta. Na inicijativu tadašnje ministarke sporta i 2013. konstituisan je Savet za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama na čijem čelu je bio premijer Ivica Dačić, a potpredsednik ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Novi Nacionalni savet za sprečavanje negativnih pojava u sportu prema najavama ministra Nebojše Stefanovića imaće pet radnih grupa.

„Kroz pet radnih grupa u kojima se nalaze stručne institucije i stručni pojedinci iz tih institucija, želimo da damo odgovor države, koja želi da najvažnija vest bude da naši reprezentativci i sportisti uzimaju medalje i da postižu zaista sjajne rezultate, a ne da nam ključne vesti budu nasilje, doping, nameštene utakmice i slično“, rekao je Stefanović.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Ministarstva pravde, kao i članovi Saveta ministar prosvete Mladen Šarčević, predstavnici Ministarstva zdravlja, Republičkog javnog tužilaštva, sportskih saveza, Udruženja sportskih novinara Srbije, Olimpijskog i Paraolimpijskog komiteta i Antidoping agencije.

Izvor: Insajder

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.insajder.net.