Novinar Daško Milinović napadnut suzavcem i udaran šipkom

Novinar Daško Milinović napadnut je i pretučen je jutros, oko 6:45 časova, kada je kretao na posao. Napad se dogodio u blizini mesta gde stanuje u u Novom Sadu. Napadači su ga poprskali suzavcem, a nakon toga i udarala šipkom. Milinović je u Urgentnom centru, a kako je Insajderu rečeno u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine napad je prijavljen načelniku novosadske policije i radnoj grupi za bezbednost novinara.

Daško Milinović

Posle napada radijski voditelj iz Novog Sada Daško Milinović opisao je da su mu dvojica maskiranih napadača prišla u blizini stana kada je krenuo na posao, našpricali mu dva suzavca u oči i pokušali da ga udare metalnom šipkom po glavi. Milinović uspeo da pokrije glavu rukom i nakon tri udraca napadači su pobegli, prenosi agencija Beta.

"Napali su me jadnici, dvojica mladih neutreniranih fašista koji su me čekali. Jedan od njih me je poprskao suzavcem, preporučio bih im da za sledeći put kupe bolji suzavac. Krvarim iz ruke, šipka im nije bila lošeg kvaliteta", izjavio je Milinović, a prenosi radio 021.

Milinović je posle napada otišao u Urgentni centar Novi Sad sa kolegom Mladenom Urdarevićem.

"Daško je trenutno u Urgentnom centru, pretpostavljam da će oni da prijave slučaj policiji po službenoj dužnosti. Njega su prvo poprskali suzavcem, zatim su pokušali da ga udare šipkom u glavu, te je on štiteći lice postavio ruku koja je sada povređena i iz koje krvari. Ovo je način da se slobodnomisleći čovek spreči da kaže ono što misli. U pitanju je očigledan i organizovani napad na njega", kaže Urdarević za radio 021.

Draško Milinović sumnja i da su ga u četvrtak uveče dakle veče pre napada čekala ista dvojica napadača, a kako prenosi radio 021, Milinović veruje da bi mogao da ih prepozna.

U Nezavisnom društvu novinara Vojvodine za Insajder kažu da je slučaj prijavljen načelniku novosadske policije Slobodanu Malešiću, koji je i u Radnoj grupi za bezbednost novinara. Nakon utvrđivanja stepena povreda znaće se i koji tužilac je nadležan za istragu.

Daško Milinović i Mladen Urdarević su poznati radijski dvojac. Danas ima svoj internet radio “Daško i Mlađa” i svakog radnog dana emituju satiričnu emisiju “Alarm”.

Ovaj radijski dvojac pre osamostaljivanja radio je na radio stanicama AS, B92 i na Omladinskom O radiju RTV-a.  

Izvor: Insajder