Novinar portala Žig info: Noćas su mi zapalili kuću i pokušali da me ubiju (VIDEO)

Novinaru portala Žig info iz Grocke Milanu Jovanoviću noćas je zapaljena kuća, nakon što su na garažu koja se nalazi u dvorištu nepoznati napadači s kapuljačama na glavi bacili dva molotovljeva koktela, kaže Jovanović za Insajder. On navodi da je osim kuće od 200 kvadrata i garaže, u požaru izgoreo automobil i kaže da je to bio pokušaj ubistva. Ranije je, kako ističe, tražio od komandira policije u Grockoj policijsku zaštitu, ali mu je rečeno da je bezbedan i da mu nije potrebna.

Napad na Jovanovića i njegovu porodicu dogodio se noćas oko 3.30, kada su maskirani napadači došli pred njihovu kuću s dva automobila.

„Malo je nedostajalo da poginem noćas. Sva sreća, izvukla me je supruga. Kuća mi je izgorela do temelja. Sve što sam radio poslednjih godina je uništeno. Nemam čak ni garderobu“, kaže Jovanović za Insajder.

On dodaje da su komšije tokom napada čule pucnje u nekoliko navrata i ne isključuje mogućnost da su napadači na taj način pokušali da ih spreče da izađu iz kuće.

Jovanović kaže da su on i Željko Matorčević, urednik portala Žig info, i ranije dobijali pretnje, kao i da su ih prijavljivali policiji uz navođenje imena osobe „koja želi da ih ubije“, ali da rezultati istrage nisu poznati.

„Pripremano je naše ubistvo, a o tome nas je obavestio čovek koji je bio u toj grupi za likvidaciju, koji me slučajno poznaje. Imam i fotografiju čoveka koji je trebalo da me ubije. Predmet je prvo bio u Drugom opštinskom tužilaštvu, ali je posle prebačen u Više javno tužilaštvo“, tvrdi Jovanović.

Policija: Nađena čaura ispred garaže

Zamenik načelnika Policijske stanice Grocka Radosav Šćekić izjavio je danas da policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti pod kojima je došlo do požara u garaži M.J. (68) u tom mestu, kojeg je opisao „kao bivšeg pripadnika MUP-a koji je izjavio da sada piše tekstove za jedan lokalni portal". 

"Policiji je rano jutros prijavljeno da je, iz za sada nepoznatih razloga, došlo do požara u garaži kuće koja je vlasništvo M. J. a koji se nakon toga proširio i na prizemlje kuće. Vatrogasci su lokalizovali požar u kome su izgoreli prizemlje kuće, garaža, kao i automobil koji se nalazio unutra", naveo je u pisanoj izjavi Šćekić.

 On je dodao da je supruga izjavila da je čula i pucnje i potvrdio da je policija ispred garaže pronašla čauru.

"O svemu je odmah obavešteno nadležno tužilaštvo po čijem nalogu policija intenzivno radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog dogadjaja i razlozima izazivanja požara", dodao je on. 

Matorčević: Pretnje počele nakon pisanja o aktivnostima lokalne samouprave

Kolega Milana Jovanovića - Željko Matorčević kaže da su pretnje počele da stižu nakon pisanja o aktivnostima lokalne samouprave po pitanju gasifikacije. On podseća da je pre dva meseca i sam prebijen na ulici, kada mu je polomljena jagodična kost, ali da nema nikakve informacije da je došlo do pomaka u istrazi.

Povodom napada na novinara Milana Jovanovića oglasilo se Udruženje novinara Srbije (UNS), koje je pozvalo policiju i tužilaštvo da hitno ispitaju sve okolnosti pod kojima je izgorela njegova kuća, kao i da utvrde da li taj događaj ima veze sa poslom kojim se on bavi i da o tome obaveste javnost.

Izvor: Insajder