Novinar Žig info navodi da je osumnjičena za napad na njega priznala krivicu i dobila šest meseci kućnog zatvora

Novinar portala Žig Info Milan Jovanović izjavio je za N1 da je Bojana Cvetković Šijacki, osumnjičena za pomaganje u podmetanju požara u njegovoj kući, priznala krivicu. Jovanović navodi da ga je tužilac obavestio da je  osumnjičena zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela s Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu. Ona je nakon toga, na osnovu sporazuma, osuđena na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara, rekao je Jovanović.

Podsetimo, zbog sumnje da su zapalili kuću novinara Milana Jovanovića iz Grocke, policija je uhapsila tri osobe. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio juče da su privedeni nalogodavac i još dve osobe za koje se sumnja da su izvršile krivično delo.

Novinaru Žig info kuće je zapaljena 12. decembra tokom noći. Nepoznati napadači sa kapuljačama su na njegovu garažu koja se nalazi u dvorištu bacili dva molotovljeva koktela, a u požaru je izgorela cela njegova imovina.

Jovanović je tada napomenuo da su on i Željko Matorčević, urednik portala Žig info, i ranije dobijali pretnje, kao i da su ih prijavljivali policiji uz navođenje imena osobe „koja želi da ih ubije“, ali da rezultati istrage nisu poznati.

„Malo je nedostajalo da poginem noćas. Sva sreća, izvukla me je supruga. Kuća mi je izgorela do temelja. Sve što sam radio poslednjih godina je uništeno. Nemam čak ni garderobu“, rekao je Jovanović za Insajder nakon napada.

UNS otkrio imena osumnjičenih

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je imena uhapšenih zbog paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića i navelo da vlasniku tog portala Željku Matorčeviću nisu poznati ljudi koji su uhapšeni, kao i da nikada nisu pisali o njima.

U saopštenju UNS-a se navodi da su "u izvorima bliskim istrazi" saznali da su uhapšeni Aleksandar Marinković koji se sumnjiči za izvršenje dela, Bojana Cvetković - Šijacki za saučesništvo, a Igor Novaković kao organizator.

"Prema podacima kojima raspolaže policija, sumnja se da je Novaković ranije pozajmio novac Marinkoviću pod kamatom, a kako Marinković nije mogao da vrati taj novac, Novaković mu je predložio da izvrši napad na novinara Milana Jovanovića", navodi se u saopštenju UNS-a.

Prema podacima UNS-a Cvetković - Šijacki se sumnjiči da je dovezla Marinkovića do mesta napada do kuće, a zatim je Marinković razbio ciglom prozor, polio benzinom Jovanovićev automobil "mercedes" i zapalio ga, da bi se kasnije požar proširio na celu Jovanovićevu kuću.

Izvor: N1, Insajder