Obradović pozvan na saslušanje u Tužilaštvo kao osumnjičeni za nasilničko ponašanje

Lider Srpskog pokreta Dveri i narodni poslanik Boško Obradović od Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu dobio je poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje.

Boško Obradović nasrće na ministra Zlatibora Lončara Foto: Srđan Ilić

Boško Obradović će se odazvati pozivu Tužilaštva i neće se pozivati na poslanički imunitet, te će biti saslušan u četvrtak, 28. maja, saopštio je Pokret Dveri.

Takođe, ovaj pokret je izrazio zadovoljstvo zbog, kako kažu, početka ispunjavanja njihovih zahteva o neselektivnom radu tužilaštva i sudova u Srbiji.

"Nadamo se da će ovo i druga tužilaštva ovako hitno i ažurno pokrenuti istražne radnje i sudske postupke po krivičnim prijavama Boška Obradovića protiv Aleksandra Vulina, Aleksandra Vučića, Nebojše Stefanovića, Branka Stefanovića, Vladimira Rebića i Zagorke Dolovac, kao i za učinjena krivična dela u svim do sada nerasvetljenim aferama i slučajevima kriminala i korupcije za koje su osumnjičeni brojni visoki predstavnici vlasti, kao što su afere 'kofer', 'banana', 'helikopter', 'Krušik', 'lažne diplome i doktorati', 'Jovanjica' i ubistva Olivera Ivanovića i Stanike Gligorijević", navodi se u saopštenju.

Iz Dveri poručuju da se raduju dokazivanju istine o onome što se zaista desilo 8. maja na protestu ispred Doma Narodne skupštine i očekuju odbacivanje krivične prijave protiv Boška Obradovića i druge trojice osumnjičenih.

Poslanici Dveri predvođeni liderom pokreta Boškom Obradovićem su 8. maja na stepenicama ispred Skupštine Srbije presretali i nasrtali na poslanike vlasti i ministre, a bilo je i fizičkog kontakta s pojedinima od njih.

Dva dana nakon ovog incidenta ispred Skupštine Srbije otpočela je serija štrajkova glađu, prvo poslanika Miladina Ševarlića, kojem se potom pridružio Boško Obradović, da bi nakon toga protest otpočeli i poslanici SNS-a Aleksandar Mrtinović i Sandra Božić sa zahtevom da tužilaštvo reaguje i pokrene istragu protiv Boška Obradovića.

Nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu 12. maja saopštilo da je MUP podneo krivičnu prijavu protiv Obradovića i još tri osobe zbog učešća u incidentu ispred Doma Narodne skupštine, Martinović je prekinuo štrajk.

Obradović je protest, u kome mu se pridružio i poslanik Ivan Kostić, nastavio do pre dva dana kada su obojica poslanika dveri prekinula štrajk glađu, navodeći da su uspeli da skrenu pažnju javnosti na nedemokratičnost vlasti.

Izvor: Insajder